Top 10 ergernissen voor bar personeel

Top 10 ergernissen voor bar personeel in de horeca

Werken in de horeca is fantastisch, daarover is iedere horeca medewerker het wel eens. Er valt altijd wat te beleven, geen dag is het zelfde en je maakt nog al wat mee. Je werkt vaak op momenten dat andere mensen genieten van hun vrijheid en zeker als bar personeel betekent dit dat je nog al wat op je bordje krijgt. Er zijn een aantal herkenbare situaties die iedere barman of barvrouw meemaakt en die niet altijd even leuk zijn. Daarom hier de top-10 ergernissen van barpersoneel.

1. De ‘Ik-ken-de-eigenaar’: Je kent ze wel, de mensen die beweren de eigenaar te kennen en daarom extra gunsten verwachten. Het brengt je altijd even aan het twijfelen, maar 9 van de 10 keer was het onzin. Zeer irritant.

2. Als ze aan de beurt zijn pas vragen aan de rest wat iedereen wil drinken: Je ziet ze al voordringen en zeer veel moeite doen geholpen te worden. Als je dan eindelijk vraagt wat ze willen drinken, draaien ze zich om, en vragen ze aan hun vrienden ‘Wat willen jullie drinken?’. En jij maar proberen snel en effectief te zijn.

3. Gratis drankjes willen: ‘Mag ik een gratis shotje?’ Nee! Ook niet omdat jij het bent.

4. Bestelling veranderen: Na het bestellen van 3 bier, 2 cola en een gin tonic, 1 bier in plaats van de cola en nog een extra gin tonic. En doe trouwens ook maar 1 7-up. In plaats van de cola, nee doe maar extra. Tjah..

5. Roepen & je arm vast pakken: Niet doen, dan worden we boos.

6. Arrogantie: Neerkijken op barpersoneel. Ja jij bent misschien advocaat, maar dat maakt je niet beter hoor en mij zeker niet minder.

7. ‘Dat mag wel wat meer hoor’: Altijd zijn er mensen die meer willen en wij geven ze dan het liefst minder. Geef maar toe.

8. Populair doen: ‘He gappie, alles lekker? Mag ik van jou 2 biertjes schoonheid?’ Pff..

9. Je versieren: Kijk, dit kan leuk zijn, ergens willen we dit, maar 9 van de 10 keer is dit verschrikkelijk. Het hoort er een beetje bij.

10. ‘De vaste klant spelen’: Mensen die er alles aan doen om jou te laten merken dat ze ‘vaste klant’ zijn en daarom wat extra service verdienen. Wij weten zelf wel wie onze vaste klanten zijn.

Grappig

Niet grappig

Barpersoneel