Hoe vind ik een zelfstandig werkend kok?

Hoe vind ik een zelfstandig werkend kok?
Sinds 14 oktober 2020 is de horeca al gesloten. Dit betekent voor veel ondernemers dat de inkomsten gigantisch zijn gedaald. En voor sommige ondernemers staat het inkomen zelfs op nul. Maar er is nog wel het vaste personeel dat betaald moet worden. Daarom zijn er steeds meer horecagelegenheden die bijvoorbeeld aan afhaalmaaltijden doen. Of ze zijn hun maaltijden gaan bezorgen. Dit zodat iedereen toch nog kan genieten van het eten van hun favoriete restaurant. Maar levert dit genoeg op? Bij veel horecagelegenheden helaas niet en daarom is er ook heel wat personeel ontslagen.

Nieuw horecapersoneel
Toch is de hoop dat de horeca in het voorjaar weer open mag groot! En dan is er toch weer nieuw personeel nodig. Daarom is het verstandig om nu al opzoek te gaan naar een nieuw team. Ook heb je nu voldoende tijd om een goed team uit te zoeken. Je wilt van de zomer natuurlijk wel alle horeca toppers in jouw zaak hebben rondlopen! Het uitzoeken van nieuw personeel kost wel even wat tijd. Het proces van een vacature plaatsen, tot daadwerkelijk iemand aangenomen hebben, kan zomaar 1 a 2 maanden duren. Ga daarom nu al werven!

Hoe vind je een zelfstandig werkend kok?
Voor dat je opzoek kan gaan naar een zelfstandig werkend kok moet je eerst bedenken welke eisen je hieraan stelt. Er zijn verschillende niveaus waar een kok op kan functioneren. Zo horen bij ieder niveau weer zijn eigen specialismen. Wil je iemand met veel ervaring? Of iemand die nog in opleiding is? Als je hier allemaal over hebt nagedacht kan je de vacature gaan schrijven of je kan deze laten schrijven. Dat scheelt je weer een hoop tijd! Horeca-job schrijft de beste vacatures voor jou! Dit kan je doen op Horeca-job.nl, de vacaturebank van Nederland gespecialiseerd in de promotie van horeca banen! En als je meer aandacht wilt geven aan je vacature, maken ze er een toffe video teaser van! Zo’n video of vacature teaser kun je dan snel en gemakkelijk delen op je eigen social media kanalen. Zo bereik je nog meer kandidaten en krijg je meer reacties op jouw vacature.

Het doorlezen van sollicitatiebrieven kost vaak veel tijd. En hoe selecteer je nu de beste kandidaat uit een stapel CV’s? Wij deden onderzoek en merkten dat veel horeca bedrijven dit als onprettig ervaren. En daarom hebben wij een video interviewing tool bedacht. Het idee is dat de sollicitant door middel van een video op een aantal vragen antwoord geeft. Zo kun je alle kandidaten zien en krijg je al binnen enkele seconden een beter beeld van iemand! Bovendien is het in deze corona tijd niet erg verstandig om alle sollicitanten op gesprek te laten komen. Succes met je zoektocht naar een nieuwe zelfstandig werkend kok!

horeca