vakantiewerk in Mallorca

Antwoord op de 5 belangrijkste vragen over vakantiewerk op bestemmingen als Kos, Mallorca, Albufeira, Sunny Beach, Lloret en Chersonissos

Wil jij deze zomer graag werken op een van de bekende jongeren vakantiebestemmingen als Kos, Albufeira, Sunny Beach, Lloret de Mar of Chersonissos? Dan zul je vast een aantal vragen hebben over het leven en werken daar. Omdat wij de vakantiewerk vacatures voor je op een rijtje zetten en je dus via ons eenvoudig kunt solliciteren, willen we je ook graag helpen met de voorbereiding. Het team achter Horeca-job.nl heeft jarenlange ervaring op dergelijke bestemmingen en deelt graag de belangrijkste ervaringen met je.

Ik solliciteer tussen december en april via jullie website, wat nu?

De sollicitaties komen direct binnen bij de werkgevers en zij zullen dan ook de gene zijn die al dan niet contact met je opnemen. Vaak wachten ze even totdat ze genoeg sollicitaties hebben voor de eerste sollicitatie ronde. Ze selecteren een aantal sollicitanten en de meeste werkgevers regelen een of meerdere locaties in Nederland, waar de sollicitatie gesprekken plaatsvinden.

Wie regelt de huisvesting, verzekering en de vlieg- of bustickets?

Dit zijn goede vragen om te stellen tijdens je sollicitatie gesprek. Het verschilt per werkgever, maar ga er van uit dat werkgevers hier al jaren mee te maken hebben, dus hier vast een beleid in hebben. Sommige werkgevers bieden zowel de ticket als het verblijf aan, sommigen kiezen ervoor dit pas te betalen zodra je de periode hebt volbracht en bij anderen moet je dit volledig zelf betalen. Het kan een rede zijn om voor de ene dan wel andere werkgever te kiezen.
Wat betreft de verzekering, moet je dit ook goed navragen, maar doorgaans geldt dat je dit met een Nederlandse reisverzekering kunt regelen. Kijk ook eens bij Joho voor reisverzekeringen tijdens het werken in het buitenland.

Vanaf welke leeftijd mag ik vakantiewerk doen in het buitenland?

Dit verschilt per werkgever per land en per bestemming, maar doorgaans mag je uitgaan dat je 18 moet zijn op het moment dat je gaat beginnen met werken.

Kan ik samen met vrienden werken?

Ook dat is iets wat je kan vragen tijdens een sollicitatie gesprek. Wij zien dat dit heel veel gebeurt op locaties, echter moeten jullie wel allemaal een aanwinst zijn voor het team natuurlijk. Maar wat is er mooier dan om een buitenland ervaring met je vrienden te beleven. Een nadeel is echter wel dat wanneer je met vrienden samen naar het buitenland gaat, het lastiger is je open te stellen voor vriendschappen met anderen. Je bent toch vaak vooral met elkaar bezig.

Hoeveel verdien ik met het werken als barman, barvrouw, in de bediening, in een hotel of als propper?

Dit zijn interessante vragen, die uiteraard per werkgever en per locatie verschillen. Toch kunnen we er alvast het volgende over zeggen. Vakantiewerk in het buitenland doe je doorgaans voor de ervaring, om vrienden te ontmoeten, de taal te leren en de mooiste tijd van je leven te hebben. Het salaris is meer om daar rond te komen, niet zo zeer om met een volle spaarrekening weer terug naar Nederland te komen. Maar zorg ervoor, met alle bovenstaande vragen, dat je in totaal wel rondkomt. Lijkt dit niet te lukken, geef dit ook aan bij de werkgever, zodat jullie samen ervoor kunnen zorgen dat je alles rond krijgt!

Dit zijn de 5 vragen die wij in de afgelopen jaren het meest voorbij hebben zien komen in onze ervaring met buitenland jongeren reisbestemmingen. Heb je nog meer vragen? Stel ze vooral aan de werkgevers zelf of mail ons op info@horeca-job.nl. Vergeet niet onze Facebook en Instagram pagina te volgen, daarop delen wij de leukste jobs maar ook de leukste foto’s en video’s omtrent vakantiewerk!

Bekijk vakantiewerk Bekijk buitenland homepage