9 Tips voor de beste vacaturetekst

Check de tips en plaats de beste vacaturetekst.

Klaar om een aantrekkelijke vacature te plaatsen?

Volledig invullen: Denk dus niet, o dat komt later wel. Vul zoveel mogelijk velden in. Jouw sollicitant wil graag alles weten voordat de keuze gemaakt wordt om te reageren.

Salaris: Wist je dat het salaris voor 54% van de Nederlandse beroepsbevolking de belangrijkste reden is om voor hun nieuwe werkgever te kiezen? En denk dan niet dat je er bent met een goed, passend of marktconform salaris. Nee, wees concreet. Wat de een goed vindt, vindt de ander misschien bagger. Benoem daarom het salaris concreet, dat voorkomt een hoop gedoe achteraf.

Sfeer impressie: Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Voeg dus een foto toe over jouw bedrijf en het team.

Logo: Laat geen gevoel van slordigheid achter en upload jouw logo. Dit maakt jouw vacature helemaal af.

Tekst: Geef antwoord op de vraag: “waarom werken bij jou en niet bij je concurrent”. Want laten we eerlijk zijn goed horeca personeel is schaars. Daarom is het zo belangrijk om dit antwoord duidelijk te vermelden. Je onderscheidt je van de andere vacatures én spreekt de juiste persoon aan. Win-win toch?

Duidelijke structuur: Breng structuur aan in je vacaturetekst. Wat het in ieder geval moet bevatten is een titel, werksfeer, wat iemand nodig heeft, wat jullie bieden en natuurlijk waarom diegene voor jullie moet kiezen.

Kort en bondig: Ja, hele lange teksten worden gewoon simpelweg niet helemaal gelezen. Dus wees to-the-point. Dit betekent natuurlijk niet dat je informatie achterhoudt maar wél dat je drie zinnen gebruikt in plaats van tien.

SEO friendly: SEO is je grootste vriend óf vijand. Dus je doet er goed aan om hier op te letten.

Iedere functie een eigen vacature: Ben je op zoek naar een junior, medior en een senior? Plaats dan voor ieder niveau een eigen vacature. De doelgroep verschilt namelijk per niveau en iedere doelgroep vindt andere zaken belangrijk.

Volg ons voor meer interessante content

Volg ons op Facebook!
Volg ons op Linkedin!
Volg ons op Instagram!
Volg ons op Youtube!

Snel een leuke werkgever of goed personeel vinden? Ja, dat kan.