Meest gestelde vragen over vakantiewerk

op bestemmingen als Kos, Mallora, Albufeira, Sunny Beach, Lloret, Chersonissos

Ben jij van plan om deze zomer vakantiewerk te doen? En wil je naar Kos, Albufeira, Sunny Beach, Lloret de Mar of Chersonisoss? Dan heb je vast een aantal vragen over het werken en het leven daar. Wij helpen je graag op weg. We hebben jarenlange ervaring en hebben de 5 meest gestelde en belangrijkste vragen beantwoord. Enjoy!

Vanaf welke leeftijd mag ik vakantiewerk doen in het buitenland?
Dit verschilt per werkgever, per land en per bestemming. Maar als je 18 jaar bent op het moment dat je gaat werken is dit vaak toegestaan.

Kan ik samen met vrienden werken?
We zien dat dit veel gebeurt, want dat is wel zo leuk natuurlijk. Jouw werkgever bepaalt dit uiteindelijk. Daarom is het goed om dit tijdens het sollicitatiegesprek te vragen. Denk er goed over na of je dit wil. Hoe leuk het ook is om samen met vrienden te zijn, je bent hierdoor vaak wel minder open om andere vriendschappen te sluiten.

Hoeveel verdien ik met werken als barman, barvrouw, in de bediening, in een hotel of als propper?
Salaris, belangrijk natuurlijk! Dit verschilt per werkgever en locatie. Dus daar kunnen we weinig over zeggen. Wel zijn er veel andere voordelen die we kunnen opsommen zoals het opdoen van ervaring, vrienden maken voor het leven, een andere taal leren en o ja, de mooiste tijd van je leven hebben! Het salaris zal er meer zijn om op jouw bestemming rond te komen dan dat je kan sparen. Rondkomen van je salaris is erg belangrijk. Lukt dit niet praat dan met je werkgever en kijk of jullie er samen uitkomen.

Ik solliciteer tussen december en april via jullie website, wat nu?
Jouw sollicitaties komen direct bij de werkgever binnen en zij nemen dus ook contact met jou op. Vaak wachten ze even tot ze genoeg sollicitaties hebben voordat ze gaan selecteren wie ze uitnodigen. Werkgevers nodigen dan vaak de sollicitanten uit voor een gesprek in Nederland. Wacht dus even af tot je bericht hebt gekregen.

Wie regelt de huisvesting, verzekering en de vlieg- of bustickets?
Natuurlijk wil je dit weten. In jouw sollicitatiegesprek kun je dit soort vragen stellen en bespreken met de werkgever. Dit verschilt per werkgever maar ze hebben hier natuurlijk al wel jaren ervaring mee en hebben er dus vaak een beleid voor. Sommige werkgevers bieden een ticket en verblijf aan en bij sommige moet je dit zelf betalen. Dit ligt écht helemaal aan de werkgever. Goed om te bespreken dus.

Wat betreft de verzekering, ook dit moet je goed navragen. Vaak is het zo dat een Nederlandse reisverzekering dit regelt.

Heb je meer vragen? Stel ze gemakkelijk zelf aan de werkgever of mail ons op info@horeca-job.nl

Volg ons op de socials en mis jouw leukste horeca job in het buitenland niet. We delen ook toffe foto’s en video’s van het vakantiewerk.

Snel een leuke werkgever of goed personeel vinden? Ja, dat kan.